Mehiläisenpisto-juoma

Nauti hunajajuomaa liikkumisen lomassa tai hellepäivän virkistykseksi.

Valmistusaineet:

  • 1 l vettä
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 1/3 dl sitruunamehua (puristettua tai tiivistettyä)
  • 1/4 tl suolaa

Liuota hunaja sitruunamehuun, lisää suola ja raikas vesi.

 

Ruissipsikupposet

Alkupalaksi, naposteluun...

  • Ruissipsejä
  • smetanaa
  • suolakurkkua
  • hunajaa

Laita ruissipsikuppiin smetanaa, suolakurkkua sopivina paloina, päälle nokare hunajaa ja nauti!

Hunaja-inkiväärishotti

200 g tuoretta inkivääriä
1 l vettä
1 dl hunajaa
2 sitruunaa

Valmistusohje:

  1. Laita vesi kattilaan.
  2. Raasta inkivääri kuorineen ja laita veteen. Kuumenna ja anna lämmetä hiljalleen noin 20 minuuttia, älä anna kiehahtaa.
  3. Siivilöi inkivääri pois ja anna nesteen jäähtyä.
  4. Sekoita nesteen joukkoon sitruunoista puristettu mehu ja hunaja. Siivilöi ja kaada juoma pulloon.
  5. Säilytä juoma jääkaapissa, säilyy noin kuukauden.
  6. Nauti yksi shotti päivässä (5-6 cl).

Juoma sisältää runsaasti inkivääriä, joten ei suositella raskaana oleville.

Marinoidut juustokuutiot

Herkulliset juustokuutiot maistuvat napostelupaloina juustotarjottimella tai sellaisesenaan.
Tarvitset: 

  • Paketti juustoa, esim. Saloniemen Äkkilähtö
  • 1 dl hunajaa
  • 1,5 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä

Paloittele juusto sopiviksi paloiksi ja laita kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita hunajan joukkoon etikka ja kevyesti murskatut korianterit. Kaada marinadi juustojen päälle, sulje kansi, ravistele ja anna maustua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Purkkia voi käännellä muutaman kerran, että juustopalat maustuvat tasaisesti.

Jos kotona on vain kiteytettyä hunajaa, saat sen juoksevammaksi esimerkiksi pitämällä hetken aikaa lämpimässä vesihauteessa.