Suomalaista siitepölyä

Siitepöly on kerätty Villilän omilta mehiläistarhoilta.
Lasitölkki 100 g 10 €
Lasitölkki 25 g 4 €
 
Siitepöly on hyvä proteiinin ja omega-3 rasvojen lähde.
Proteiinia siitepölyssä on 7 - 35 prosenttia. Lisäksi se sisältää myös mm. rasvoja, aminohappoja, A-, B-, C- ja E-vitamiineja, mineraaleja, fytosteroleita, flavonoideja ja hiilihydraatteja.
 
Siitepölyn sanotaan piristävän, tasapainottavan hormonitoimintaa, edesauttavan ruuansulatuksen tehostumista ja aktivoivan sekä vahvistavan vastustuskykyä.
 
Annostus 1-2 tl päivittäin.
Suositellaan aluksi nautittavan pieninä annoksina.
 
Siitepölyrakeita voi nauttia sellaisenaan, lisätä puuron, myslin ja jogurtin joukkoon tai niitä voi käyttää vaikkapa smoothien koristeluun.
 
Siitepöly voi herkille ihmisille aiheuttaa allergisen reaktion. Saattaa kohottaa verenpainetta.

Suomalaista pergaa

Perga on kerätty Villilän omilta mehiläistarhoilta.
Lasitölkki 100 g 13,50 €
 
Mehiläiset keräävät kukista siitepölyä, lisäävät siihen hunajaa, entsyymejä, maitohappobakteereita ja varastoivat sen kennoihin. Siitepöly käy läpi maitohappokäymisen, jolloin siitä tulee pergaa eli mehiläisleipää. Käymisprosessi parantaa pergan säilyvyyttä, ravintoarvoa ja sulavuutta.
Maitohappokäymisen aikana siitepölyn kova kuori halkeaa, ja siitä tulee paremmin sulavaa mehiläisen ja myös ihmisen ruuansulatuksessa. Maitohappo tukee suoliston pieneliöstöä ja ylläpitää aineenvaihduntatasapainoa.
 
Pergan uskotaan mm. parantavan suorituskykyä ja elinvoimaa. Se sisältää muun muassa tryptofaani-aminohappoa, joka on tärkeä tekijä ihmisen mielelle 😊.
 
Annostus 1-2 tl päivittäin.
Suositellaan aluksi nautittavan pieninä annoksina.
 
Perganappuloita voi nauttia sellaisenaan, lisätä puuron, myslin ja jogurtin joukkoon tai niitä voi käyttää vaikkapa smoothien koristeluun.
 
Perga on siitepölyä, joten se voi herkille ihmisille aiheuttaa allergisen reaktion.