Hyvää Suomesta -merkki

Hyvää Suomesta -merkki on alkuperämerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu suomalaisesta raaka-aineesta ja että se on valmistettu Suomessa. Hyvää Suomesta -merkkiä saa käyttää kriteerit täyttävän tuotteen pakkaukseen ja etikettiin painettuna sekä kyseisen tuotteen mainonnassa.

Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Kaikki yhden ainesosan tuotteet, kuten hunaja, ovat 100 % suomalaisesta raaka-aineesta. Useamman ainesosan tuotteiden kaikki raaka-aineet lasketaan yhteen ja suomalaisuusasteen on oltava vähintään 75 %.  Tuotteen valmistus Suomessa tarkoittaa Hyvää Suomesta -merkin kohdalla sitä, että lopputuote on kaikilta prosessin osiltaan valmistettu ja pakattu Suomessa.

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa joko pyöreän muotoinen tai Ruokaa omasta maasta -tunnuksen kanssa. Merkin sisältö on molemmissa sama.

Miksi pitäisi tarkistaa, löytyykö tuotteen pakkauksesta Hyvää Suomesta -merkkiä ja miksi valita sellainen tuote? No siksikin, että suomalainen ruoka on kuin synonyymi sanoille luotettava, vastuullinen, puhdas, kestävästi tuotettu ja maailman paras.

Villilän Mehiläistarhojen kaikki hunajat kantavat ylpeänä Hyvää Suomesta -merkkiä!