Suojelutyössä mukana - Tumman mehiläisen luomuhunajaa 330 g

Ei varastossa
Toimitusaika: 4 päivä(ä)

Kuvaus

Villilän Mehiläistarhojen hienokiteistä luomuhunajaa. Aromi ja koostumus voivat vaihdella tarhapaikan ja satokauden mukaan.


Apis Mellifera Mellifera, tunnetaan myös nimellä Eurooppalainen tumma mehiläinen ja Pohjolan tumma mehiläinen. Rotu hävitettiin lähes kokonaan Suomesta 1960-luvulla.

Me, VIllilän Mehiläistarhat haluamme omalta osaltamme vaalia luonnon monimuotoisuutta hoitamalla tätä maatiaisrotua.


MUSTAN MEHILÄISEN HUNAJA

-tervehdys Suomen luonnosta

Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry julkisti Suomen luonnon päivänä 31.8.2019 tavaramerkin, joka kertoo alkuperäisrodun suojelutyöstä.

Tumma mehiläinen on alkuperäisrotu, joka oli vaarassa kuolla sukupuuttoon. Toimenpiteisiin sen pelastamiseksi ryhdyttiin Euroopassa 1980-luvulla. Suomessa suojelutyö ja tummien emojen kasvatus on ollut muutaman henkilön käsissä. Vasta 2017 perustettiin Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry, joka kokoaa yhteen suomalaiset suojelijat. Joukko on vielä pieni, koska työ on vaativaa ja aikaa vievää. Muutama kymmentä suomalaista mehiläishoitajaa tekee parhaansa, että arvokas geeniperimä saataisiin säilytettyä puhtaana ja elinvoimaisena. Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry haluaa kiinnittää tähän, usein marginaaliin jäävään, työhön huomiota ja siksi julkistettiin MUSTAN MEHILÄISEN HUNAJA -tavaramerkki.


Muutaman käänteen takia Yhdistys ei enää voinut käyttää nimeä Mustan Mehiläisen hunaja, joten etiketin nimeksi muutettiin: Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry - Suojelutyössä mukana

Tuotemerkin saa käyttöönsä, kun tekee tumman mehiläisen suojelutyötä, kun hunaja on jäljitettävissä tummien mehiläisten keräämäksi ja kun tuottajalla on oikeus käyttää "Hyvää Suomesta" -merkkiä, joka takaa hunajan kotimaisuuden ja korkean laadun. Tällä hetkellä tämän hunajan tuottajia on noin kymmenen eri puolilla Suomea.Lisätietoja tumman mehiläisen suojelutyöstä löydät Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry.n sivuilta https://tummamehilainen.fi/


Fine crystalline pale multifloral organic honey.

Apis Mellifera Mellifera, also known as the European Dark Bee and the Nordic Dark Bee.

The breed was almost completely destroyed in Finland in the 1960s.

For our part, we want to contribute biodiversity by caring for this indigenous breed.