Suomalaista pergaa, luomu 100 g

Varastossa
Toimitusaika: 4 päivä(ä)

Kuvaus

Perga on kerätty Villilän omilta mehiläistarhoilta.


Mehiläiset keräävät kukista siitepölyä, lisäävät siihen hunajaa, entsyymejä, maitohappobakteereita ja varastoivat sen kennoihin. Siitepöly käy läpi maitohappokäymisen, jolloin siitä tulee pergaa eli mehiläisleipää. Käymisprosessi parantaa pergan säilyvyyttä, ravintoarvoa ja sulavuutta.

Maitohappokäymisen aikana siitepölyn kova kuori halkeaa, ja siitä tulee paremmin sulavaa mehiläisen ja myös ihmisen ruuansulatuksessa. Maitohappo tukee suoliston pieneliöstöä ja ylläpitää aineenvaihduntatasapainoa.Pergan uskotaan mm. parantavan suorituskykyä ja elinvoimaa. Se sisältää muun muassa tryptofaani-aminohappoa, joka on tärkeä tekijä ihmisen mielelle.


Annostus 1-2 tl päivittäin.
Suositellaan aluksi nautittavan pieninä annoksina.


Perganappuloita voi nauttia sellaisenaan, lisätä puuron, myslin ja jogurtin joukkoon tai niitä voi käyttää vaikkapa smoothien koristeluun.


Perga on siitepölyä, joten se voi herkille ihmisille aiheuttaa allergisen reaktion.


Pergan ravintoarvo / 100 g

(Huom. keskiarvoiset ravintoarvot, jotka on koottu eri tutkimuksista)

Energia 1900 kJ/452 kcal

Rasva 1,6 g

josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2 g

hiilihydraatit 34,8 g

josta sokereita 21,5g

proteiinit 21,7 g

suola < 0,13 g


Suolapitoisuus johtuu yksinomaan luonnollisesti esiintyvästä natriumista.